Διαχείριση αναπαραγωγής

Η Ceva αναγνωρίζεται ως ειδικός στην αναπαραγωγή των μηρυκαστικών.

Στη Ceva η καινοτομία ήταν πάντα ο οδηγός για τη δημιουργία προϊόντων για κτηνιάτρους και παραγωγούς μικρών μηρυκαστικών. Η χρήση της μελατονίνης (Regulin®) ως εργαλείο αναπαραγωγής ήταν μια από τις τελευταίες συνεισφορές της Ceva σε αυτή την κατηγορία κτηνιατρικών φαρμάκων.

Regulin®

Οι προβατίνες και οι αίγες παρουσιάζουν εποχική αναπαραγωγική δραστηριότητα η οποία εξαρτάται από τη διάρκεια της φωτοπεριόδου. Η σεξουαλική δραστηριότητα αρχίζει να εκδηλώνεται (εξαρτάται από τη φυλή) όταν αρχίζει η διάρκεια της ημέρας να μικραίνει (άνοιξη). Το Regulin® είναι ένα εμφύτευμα που απελευθερώνει μελατονίνη (μια φυσιολογική ουσία που εκκρίνεται από τον εγκέφαλο κατά τη διάρκεια της νύχτας) σταδιακά και σε επαρκώς υψηλές συγκεντρώσεις στο πλάσμα για μια περίοδο 70 με 90 ημέρες έτσι ώστε να προσομοιάσει τη μικρότερη διάρκεια της ημέρας. Το εμφύτευμα τοποθετείται στη βάση του αυτιού και δε χρειάζεται να αφαιρεθεί αφού είναι βιοδιασπώμενο. Στα πρόβατα προκαλεί οίστρο και ωοθηκική δραστηριότητα 50 με 70 ημέρες μετά από την τοποθέτησή του. Στα αρσενικά η χρήση του εμφυτεύματος αυξάνει τη σεξουαλική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της άνοιστρης περιόδου, βελτιώνει την ποιότητα και αυξάνει την ποσότητα του παραγόμενου σπέρματος.

Η Ceva έχει συνεργαστεί για χρόνια με επιστήμονες και κτηνιάτρους για να αναπτύξει τη γνώση της πάνω στην αναπαραγωγή των προβάτων και των αιγών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη δημοσίευση πολλών επιστημονικών εργασιών σε διάφορα περιοδικά.

Επιστροφή στην αρχή

ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ

Ο παρών ιστότοπος προορίζεται για χρήση μόνο από κτηνιάτρους, φαρμακοποιούς, φοιτητές κτηνιατρικής, βοηθούς κτηνιάτρου ή άλλους επαγγελματίες κτηνιατρικής υγειονομικής περίθαλψης και επαγγελματίες φροντίδας ζώων.

Για να προχωρήσετε, επιλέξτε το κουμπί ΕΙΣΟΔΟΣ επιβεβαιώνοντας έτσι ότι η παραπάνω δήλωση ισχύει για εσάς. Διαφορετικά επιλέξτε το κουμπί ΕΞΟΔΟΣ για να εξέλθετε από τον ιστότοπο.