Παρασιτολογία

Tα παράσιτα αποτελούν σοβαρή απειλή για την υγεία των Ζώων Συντροφιάς και ορισμένες φορές και για τον άνθρωπο.

 Οι ψύλλοι, τα τσιμπούρια, τα κουνούπια, οι σταβλόμυγες, οι ψείρες, και οι σκνίπες  δεν είναι μόνο αντιαισθητικά αλλά και ταυτόχρονα  επικίνδυνα για την υγεία του ζώου. Σαν ξενιστές μεταφέρουν και μεταδίδουν επικίνδυνα νοσήματα προκαλώντας ανεπιθύμητες και πολλές φορές δύσκολες στη θεραπεία τους παθολογικές καταστάσεις.

Εκτός από αυτό προκαλούν ενόχληση(πόνο), ερεθισμό, αλλεργία, τραυματισμό-προσέλκυση  άλλων εντόμων (μυίωση), αναιμία (διατροφή με αίμα), έγχυση τοξινών (νευροτοξινών).

 Τα τσιμπούρια μεταδίδουν μία αρκετά επικίνδυνη ασθένεια , την Ερλιχίωση, ενώ με τις τοξίνες τους μολύνουν το αίμα του σκύλου και προκαλούν Κροτωνική παράλυση που μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο ή σε μόνιμες αλλοιώσεις του νευρικού συστήματος του ζώου. Οι ψύλλοι προκαλούν έντονα δερματολογικά προβλήματα και πολύ σοβαρές αλλεργικές καταστάσεις (αλλεργική από ψύλλους δερματίτιδα).

Οι σκνίπες μεταδίδουν την Λεϊσμανίαση μια απειλητική  ασθένεια  για την ζωή του ζώου.    

Η καθαριότητα του ζώου και του περιβάλλοντος στο οποίο ζει είναι σημαντικό αλλά  το πιο σημαντικό είναι η πρόληψη. Και αυτό είναι δυνατόν να συμβεί με την χρήση ενός  ευρέως  φάσματος εξωπαρασιτοκτόνου  όπως το Vecta 3D. 

 Vectra 3D ® : ευρέως φάσματος προστασία για σκύλους

Το Vectra 3D είναι ένας μοναδικός συνδυασμός τριών δραστικών συστατικών που εξαπλώνονται γρήγορα στο σώμα του σκύλου . Το Vectra 3D απωθεί και σκοτώνει μέσω της επαφής : ενήλικους ψύλλους , τσιμπούρια , κουνούπια , σκνίπες , ακάρεα. Ελέγχει, επίσης, την ανάπτυξη όλων των άωρων μορφών των ψύλλων: αυγά, προνύμφες και νύμφες .

Επιστροφή στην αρχή

ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ

Ο παρών ιστότοπος προορίζεται για χρήση μόνο από κτηνιάτρους, φαρμακοποιούς, φοιτητές κτηνιατρικής, βοηθούς κτηνιάτρου ή άλλους επαγγελματίες κτηνιατρικής υγειονομικής περίθαλψης και επαγγελματίες φροντίδας ζώων.

Για να προχωρήσετε, επιλέξτε το κουμπί ΕΙΣΟΔΟΣ επιβεβαιώνοντας έτσι ότι η παραπάνω δήλωση ισχύει για εσάς. Διαφορετικά επιλέξτε το κουμπί ΕΞΟΔΟΣ για να εξέλθετε από τον ιστότοπο.