Συμπεριφορά Σκύλου-Γάτας

Οι φερομόνες είναι ουσίες που φυσιολογικά εκκρίνονται από τα ζώα , έτσι ώστε να μπορούν να επικοινωνούν με τα μέλη του ιδίου είδους.

Κατά τη διάρκεια της γαλουχίας , για παράδειγμα, τα θηλυκά σκυλιά εκκρίνουν μια φερομόνη που καθησυχάζει τα νεογνά τους όταν βρίσκονται κοντά τους. Ομοίως, οι γάτες εκκρίνουν φερομόνες προσώπου που καταθέτουν σε γνωστά μέρη, προκειμένου να οριοθετήσουν ένα γνώριμο έδαφος .

Η Ceva Santé Animale ανέπτυξε συνθετικά ανάλογα μερικών από αυτές τις φυσικές φερομόνες.

Για τις γάτες :

• Feliway® ( αιλουροειδών, φερομόνες προσώπου )

Χρησιμοποιείται σε καταστάσεις στρες ( μετακόμιση, μεταφορές, παρουσία  άλλων ζώων , κ.λπ. ). Tο Feliway® αποτρέπει το άγχος που μπορεί να δημιουργήσει κάποια ενοχλητική συμπεριφορά ( ούρα σήμανση , ξύσιμο , επιθετικότητα) .

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το Feliway® , επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.feliway.com .

Για τους σκύλους:

• Adaptil® : φερομόνη καθησυχασμού

To Adaptil® είναι το συνθετικό ισοδύναμο της φερομόνης που εκκρίνεται από θηλυκούς σκύλους προκειμένου να καθησυχάσουν τα κουτάβια τους. Το Adaptil® βοηθά τους σκύλους να χειριστούν καλύτερα στρεσογόνες καταστάσεις (αποχωρισμός, απογαλακτισμός, μεταφορές, φόβος του θορύβου, πυροτεχνήματα, κ.τ.λ.) και τους επιτρέπει να προσαρμόζονται σε νέες καταστάσεις . Επομένως, είναι απαραίτητο κατά τη διάρκεια της περιόδου κοινωνικοποίησης των κουταβιών . 

Επιστροφή στην αρχή

ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ

Ο παρών ιστότοπος προορίζεται για χρήση μόνο από κτηνιάτρους, φαρμακοποιούς, φοιτητές κτηνιατρικής, βοηθούς κτηνιάτρου ή άλλους επαγγελματίες κτηνιατρικής υγειονομικής περίθαλψης και επαγγελματίες φροντίδας ζώων.

Για να προχωρήσετε, επιλέξτε το κουμπί ΕΙΣΟΔΟΣ επιβεβαιώνοντας έτσι ότι η παραπάνω δήλωση ισχύει για εσάς. Διαφορετικά επιλέξτε το κουμπί ΕΞΟΔΟΣ για να εξέλθετε από τον ιστότοπο.